Suïcidepreventie

Professionals krijgen op verschillende manieren met suïcidaal gedrag te maken. Het is belangrijk dat hier goed mee omgegaan wordt. In deze op maat gemaakte training staat suïcidepreventie centraal.

De belangrijkste invalshoeken zijn:

Een verkenning van het thema suïcidaal gedrag en gespreksvoering hierover.

Tijdens de training krijg je inleidende informatie over suïcidaal gedrag, met onderwerpen als:

  • Visie;
  • Motieven;
  • Suïcide-ideatie;
  • Kwetsbaarheid;
  • Stress en entrapment.

Daarnaast worden gespreksmodellen, vraag- strategieën en interventies, zorg, veiligheid en verwijzingen besproken. Er wordt een verbinding met praktijk gemaakt en je leert welke basisvaardigheden nodig zijn in de gespreksvoering, het contact maken, het onderzoek naar suïcidale toestand en in het contact met familie en relaties. 

Leerdoelen:

Leren omgaan met cliënten met suïcidale gedachten of gedrag.

Weten welke vragen je kan stellen aan cliënten en waarom.

Leren over de relatie tussen suïcidaal gedrag en psychische stoornissen.

Weten hoe je suïcide bespreekbaar kan maken (maar het wel kan voorkomen).

Leren een goede risicotaxatie te maken op basis van risicofactoren en momenten.

Voor wie is de training (doelgroep)?

De training is voor professionals die in hun dagelijkse werkzaamheden mensen met suïcidale gedachten tegenkomen. Dit zijn vooral mensen werkzaam in de welzijnssector en de gezondheidszorg, bijvoorbeeld:

  • Buurtcoaches
  • Maatschappelijk Werkers
  • Huisartsen
  • Verpleegkundigen
  • Psychologen

Doel

Na afloop van de training heb je meer kennis en inzicht verworven op het vlak van suïcidaal gedrag. Je bent in staat om op professionele wijze om te gaan met suïcidaal gedrag met als doel preventie van suïcidaal gedrag.

Omvang

2 dagdelen.

Inzet

1 trainer + 1 acteur (Een groep van max. 8-10 deelnemers wordt aanbevolen).

Accreditatie

SKJ, V&VN en Kabiz

Interesse? 

Spreekt deze training jou aan, heb je te maken met clienten met dergelijke gedachten en wil je inzicht krijgen in hoe je hiermee om kan gaan? Neem dan deel aan deze training waarin je inzicht en kennis op doet op het gebied van suicidepreventie. Bij Sirius zijn we gespecialiseerd in het aanbiedingen van verschillende bedrijfstrainingen. Wij halen onze waarde uit de ontwikkeling van professionals. Daarnaast zien wij de groei van ondernemingen door de zelfverzekerdere instelling van de medewerkers als een positief resultaat. Om de kwaliteit en effectiviteit van onze trainingen te waarborgen zijn ze allemaal op maat gemaakt en bieden wij ze op locatie aan. Heb je vragen over deze training of ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via de mail info@siriustraining.nl of bel ons op 071-341 19 51.