CEDEO: Kwaliteitsnormen stellen en handhaven

Sirius Training & Advies is Cedeo-gecertificeerd. Een Cedeo-erkenning wordt uitsluitend verleend aan organisaties waarvan gebleken is dat minimaal 80% van de opdrachtgevers tevreden tot zeer tevreden is over de kwaliteit van de opleidingen en de performance van het opleidingsinstituut. In februari 2018 heeft Sirius Training & Advies voor de derde opeenvolgende keer de CEDEO-certificering behaald met de zeer hoge score van 100%!

Kwaliteit, continuïteit en klantgerichtheid

Cedeo is de onafhankelijke certificerende instantie voor de HR-sector. Aan de hand van periodieke klanttevredenheidsonderzoeken onder inkopers van opleidingen en andere HR-diensten beoordeelt Cedeo de aanbieders op kwaliteit, continuïteit en klantgerichtheid.

Organisaties met een Cedeo-erkenning worden opgenomen in het register van HR-dienstverleners met een nieuwe of vernieuwde Cedeo-erkenning. Dit register is openbaar en te raadplegen op de website van Cedeo. Cedeo is onderdeel van Lloyd’s Register, een mondiale autoriteit op het gebied van certificeren, kwaliteit en veiligheid.

De leidraad

De Cedeo-erkenning is onmisbaar als je een shortlist moet opstellen van HR-dienstverleners. Wie binnen een organisatie verantwoordelijk is voor de inkoop van opleidingen, cursussen, trainingen of andere HR-diensten, heeft de keuze uit een overweldigend aanbod. Maar hoe stel je daaruit een verantwoorde shortlist samen? De belangrijkste schifting is meteen de simpelste. Steeds meer inkopers van opleidingen kiezen uitsluitend uit aanbieders die Cedeo-erkend zijn.

Cedeo-erkenning geeft ze de garantie dat minimaal 80 procent van hun klanten ‘tevreden tot zeer tevreden’ is over de kwaliteit en de dienstverlening. Daarnaast hebben ze de zekerheid dat deze beoordeling actueel is. Want om hun Cedeo-erkenning te behouden moeten aanbieders elke twee jaar een nieuw klanttevredenheidsonderzoek afsluiten met een positief resultaat. De Cedeo-erkenning staat dus gelijk aan een krachtige aanbeveling door collega-inkopers.

Referentie

Sirius Training & Advies, een Leids trainings- en adviesbureau met veiligheid als centraal thema in het aanbod is al 25 jaar hét expertbureau in agressietrainingen en grensoverschrijdend gedrag. Sirius Training & Advies is opleidingspartner voor oa bureaus Jeugdbescherming West, Jeugdbescherming regio Amsterdam, Raad voor de Rechtspraak, GGD’s, Veilig Thuis, MEE en gemeenten. Meer dan 75 opdrachtgevers hebben de afgelopen periode kennis gemaakt met het Sirius-aanbod, de uitvoering en het samenwerken.

In februari 2018 is voor de derde opeenvolgende keer een CEDEO-certificering behaald met een zeer hoge score van 98.3 %. De rapportage wordt afgerond met het gegeven dat alle respondenten Sirius Training & Advies van harte aanbevelen. Een aantal quotes uit het rapport:

“Hun kwaliteit is een voorbeeld voor andere organisaties”

“Ze kunnen bieden wat ik gevraagd heb”

“Wij hebben een heel vervelend incident gehad. We zaten toen echt met onze handen in het haar. Wij zijn vervolgens via via bij Sirius terechtgekomen. Wij voelen ons heel erg door dit instituut gesteund”

“Goed afgestemd op vragen en wensen. Er is echt sprake van maatwerk”

“Eigenlijk is er gedurende het hele traject steeds afstemming”

“Dit was zo ongeveer de beste training ooit”

“Er is heel goed naar de deelnemers geluisterd”

“Alle respondenten spreken over de trainers in termen van ‘heel professioneel’, ‘zeer deskundig’, ‘meedenkend’, ‘heel ervaren’, ‘geduldig’, ‘inspirerend’, ‘humoristisch’, ‘goed inspelend op vragen en onderwerpen”

“Ze passen helemaal bij ons, zijn heel competent op het aansluiten op de vraag en de behoeften van de deelnemers”

“Voor mij is de sterkste kant de vertrouwensband met dit instituut. Bij hen is informatie echt veilig”

“Voor mij is de wijze van overdracht het ook waard om genoemd te worden. Dat is echt steengoed”