Grensoverschrijdend Gedrag en Agressie(Basis)

Tijdens de training 'grensoverschrijdend gedrag en agressie' leer je hoe je het beste om kan gaan met mensen die dit agressieve gedrag vertonen. Deze training is bestemd voor professionals, die bij de uitoefening van hun functie in aanraking kunnen komen met grensoverschrijdend gedrag. De basistraining geeft een theoretisch fundament waarmee je vormen van grensoverschrijdend gedrag leert te onderscheiden en te beïnvloeden. Tijdens deze training speelt de ontwikkeling van jongvolwassenen en de geestelijke ontwikkeling van deze mensen een grote rol. 

Dit leer je

Je hebt inzicht in vormen van grensoverschrijdend gedrag en het beïnvloeden daarvan en meer specifiek gaat het om:

  • Inzicht in en kennis van vormen van agressie en de interventies welke worden toegepast teneinde te komen tot de-escalaties.
  • Inzicht in verschillende strategieën in het hanteren c.q. beïnvloeden van grensoverschrijdend gedrag, mede in relatie tot de eigen en andermans veiligheid.
  • Inzicht en kennis van (de)escalerende aspecten in het omgaan met grensoverschrijdend gedrag.
  • Uitbreiden van het repertoire aan vaardigheden verbonden aan de strategieën ontwijken, beïnvloeden en ingrijpen bij grensoverschrijdend gedrag.
  • Inzicht en kennis van eigen spanningssignalen en gedrag in escalaties
  • Inzicht en kennis in aspecten van coping, vlucht-vecht responsies en angst in escalaties.

De training grensoverschrijdend gedrag (basis) gaat vooral uit van de eigen praktijksituaties, terwijl de noodzakelijke theorie wordt toegelicht op basis van voorbeelden uit de praktijk. Verbindingen met de praktijk worden vooral gezocht in de casuïstiek die door jou worden aangereikt. Zo maken wij de trainingen nog specifieker en persoonlijker en sluiten ze fijnloos aan op jouw situatie. 

Download de folder om de specifieken kenmerken van de training te lezen.

Download

Doel

De training is interactief en het accent ligt op oefenen in vaardigheden. Er worden diverse simulaties stapsgewijs en veilig met deskundige en ervaren trainingsacteurs geoefend. Hiervoor zijn reeds ontwikkelde simulaties beschikbaar, maar ook is het mogelijk simulaties te ontwikkelen op basis van jouw praktijkvragen.

Duur

4 dagdelen (2 dagen).

Inzet

1 trainer + 1 acteur.

Accreditatie

SKJ, V&VN en Kabiz.

Interesse? 

Spreekt deze training jou aan en wil je inzicht krijgen in de verschillende vormen van agressie en leren hoe je hier het beste op kunt inspelen? Neem dan deel aan deze training waarin je inzicht en kennis op doet op het gebied van grensoverschrijdend gedrag. Bij Sirius zijn we gespecialiseerd in het aanbiedingen van verschillende bedrijfstrainingen. Wij halen onze waarde uit de ontwikkeling van professionals. Daarnaast zien wij de groei van ondernemingen door de zelfverzekerdere instelling van de medewerkers als een positief resultaat. Om de kwaliteit en effectiviteit van onze trainingen te waarborgen zijn ze allemaal op maat gemaakt en bieden wij ze op locatie aan. Heb je vragen over deze training of ben je benieuwd wat we voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op via de mail info@siriustraining.nl of bel ons op 071-341 19 51.