Girl's Talk

Het Girls' Talk programma is een preventieprogramma voor meiden die seksueel riskant gedrag vertonen. Het richt zich op de seksuele empowerment en het verbeteren van de seksuele gezondheid en seksueel welzijn van meiden van 14 t/m 18 jaar.

In Girls’ Talk gaat het niet alleen over veilig vrijen en geslachtsgemeenschap, maar ook over het bevorderen van gewenste en prettige seksuele ervaringen, vrij van dwang, discriminatie en geweld. Girls’ Talk is voor normaal begaafde meisjes die aan het begin staan van hun seksuele carrière, experimenteren met seksualiteit en extra seksuele risico's lopen zoals SOA, onbedoelde zwangerschap en seksuele dwang of grensoverschrijding.

Methode

Girls’ Talk is een preventieprogramma gericht op 14- tot 18 jarige meiden met seksueel riskant gedrag. Via intensieve groepscounseling wordt in acht bijeenkomsten van twee uur met de meiden gewerkt aan seksueel gezond gedrag. Girls ’Talk biedt meiden een platform om de eigen seksuele en relationele ervaringen in een veilige omgeving te onderzoeken en onder begeleiding van getrainde counselors met elkaar uit te wisselen. Het programma heeft een half gestructureerde aanpak, en werktvanuit een sekse-en cultuurspecifieke aanpak. Men werkt met behulp van groepscounseling (pedagogische, psychologische en sociale hulpverlening en advisering) en de opzet is seksespecifiek en cultuurgevoelig.

Doel

Meiden relationeel en seksueel weerbaar maken; meiden meer regie te laten krijgen over hun seksuele relaties met jongens en hun leren verantwoordelijk te zijn voor hun eigen seksuele gezondheid en welzijn.

Duur

8 bijeenkomsten. Enkel meiden tussen de 14 en 18 jaar.

Inzet

2 trainers.

Accreditatie

Op aanvraag.