Digital Awareness

In een digital awareness training wordt op confronterende wijze getoond hoeveel persoonlijke gegevens er gedeeld worden op social media en hoe deze persoonlijke gegevens in combinatie met je functie binnen een bedrijf of instelling je tot de zwakste schakel binnen het beveilinginsbeleid van jouw werknemer maken. Daarnaast laten wij zien welke gevolgen dit kan hebben voor zowel de werkgever als voor jou persoonlijk. De training laat ook zien welke valkuilen je kunt tegenkomen, niet alleen door ondoordacht gebruik van het internet maar ook door het ondoordacht gebruik van smartphone, usb stick, “gewone”gsm en Ipad. De training wordt op een interactieve wijze gegeven met werkelijk gebeurde incidenten.

Resultaat

Het veiligheidsbewustzijn van uw medewerkers wordt aanzienlijk verhoogd waardoor eventuele bedrijfsschade en imagoschade tot een minimum beperkt worden. Er ontstaat meer begrip voor eventuele bedrijfsrichtlijnen met betrekking tot het gebruik van social media.  Daarnaast vindt er een stuk onderlinge sociale controle plaats mbt het gebruik van social media.

Doel

Het doel van de training is het verhogen van het bewustzijn van de werknemer in het gebruik van internet, met name social media, en mobile ICT devices. Zowel op het werk als privé.

Omvang

1 dagdeel.

Inzet

1 trainer.

Accrediatie

Op aanvraag.