Verdiepingscursus autisme spectrum stoornissen

Omgaan met iemand met autisme kan een uitdaging zijn en als je niet de juiste snaar raakt verkeerd uitpakken. In deze verdiepingscursus leer je alles over autisme en de verschillende vormen van autisme, hoe je symptomen bij iemand met autisme herkent en hoe je het beste bij diegene naar boven haalt.

Dit leer je

Tijdens de cursus leer je wat autisme inhoudt en hoe je de symptomen van iemand met autisme kunt herkennen. Daarnaast leer je hoe je moet omgaan met iemand met autisme en weet je welke talenten iemand met autisme in huis heeft. Wat zijn de sterke kanten van iemand, hoe kun je iemand met ASS het beste begeleiden, helpen en benaderen (do’s en dont’s)? Bij de cursus wordt theorie afgewisseld met verduidelijkende video’s. De cursus wordt begeleid door 1 trainer en 1 ervaringsdeskundige.

Doel

Na het volgen van deze cursus weet je wat autisme is, welke verschillende vormen er zijn en leer je hoe je het beste uit iemand met autisme kunt halen. 

Duur

Een korte verdieping van 2,5 uur of een dagdeel, waarbij nog meer op de inhoud wordt ingegaan. Bij de lange versie wordt meer beeldmateriaal getoond ter verduidelijking van de theorie en is er meer ruimte om ervaringen uit te wisselen.

Voor wie

Geschikt voor professionals die in hun werk te maken krijgen met mensen met een vorm van autisme (Asperger, klassiek autisme en PDDNOS, geclusterd onder ASS in de DSM V) en verdieping op dit onderwerp wensen. Ook is de cursus toegankelijk voor mensen die in hun dagelijkse leven te maken hebben met mensen met autisme en interesse hebben om er meer over te leren.

Accreditatie

Op aanvraag