E-learning

Sirius zoekt steeds naar het hoogst mogelijke leerrendement. Inzet van e-learning bespaart tijd en kosten, is ideaal als naslagwerk en zorgt (bij blended learning) voor een hogere kwaliteit van klassikale momenten.

Kwaliteit verhogen met e-learning

Bijna elke training bevat een hoeveelheid theorie, die tegenwoordig ook heel goed en aantrekkelijk digitaal aangeboden kan worden. Met interactieve elementen en oefenvragen wordt leermateriaal beter begrepen en verankerd, ook omdat deelnemers de stof in hun eigen tempo en net zo vaak als nodig kunnen bekijken en oefenen.

Niet alle trainingen kunnen (geheel) in e-learning worden aangeboden; situaties moet je ervaren en veel vaardigheden moet je met behulp van een trainer oefenen. Maar veel theorie en het creëren van bewustzijn kan wel effectief en aantrekkelijk middels e-learning worden aangeboden. 

Door te toetsen borg je ook de kennis en kun je daarna effectiever trainen.

Blended learning

Afhankelijk van het onderwerp starten deelnemers vaak aan een training met een verschillend kennisniveau. Trainers moeten dan (kostbare) trainingstijd besteden aan het op gelijk niveau brengen van de deelnemers, voordat ze aan de kern kunnen beginnen.

De kwaliteit van een training wordt verhoogd door theorie voorafgaand aan de klassikale bijeenkomsten aan te bieden (en eventueel te toetsen). Dan begint elke deelnemer met hetzelfde minimale kennisniveau en hoeft er geen inhaalslag gedaan te worden.

Maatwerk

Met de maatwerk voorkeur van Sirius in gedachten wordt de e-learning zo opgezet, dat die makkelijk aangepast kan worden naar uw werkomgeving.
En als trainingstijd bespaard kan worden, komt er meer (klassikale) tijd beschikbaar voor organisatie-eigen situaties en oefenen. 

Aantrekkelijk leren en verankeren

Bekijk hieronder een aantal mogelijkheden die digitaal leren leuk en effectief maken. 

Naslagwerk en actualiseren

Online cursussen blijven langere tijd beschikbaar, ook na trainingsmomenten. Deelnemers kunnen op elk moment weer even kunnen kijken hoe het ook alweer zat. En, indien van toepassing, kunnen opfris-oefeningen of nieuwe informatie beschikbaar gemaakt worden.

Bekijk het e-learning aanbod

Aantrekkelijke interactieve content

Video is hot, maar langer dan een minuut moeten luisteren naar een pratend persoon houdt de aandacht niet vast. Met interacties zoals verklarende tekst pop-ups en tussentijdse oefeningen wel.

Ook mogelijk: meer of minder uitgebreide simulatie-oefeningen met keuzes, verschillende reacties en feedback.

interactieve Oefenvragen

Drag-and-drop, plaats-in-de-goede-volgorde, fill-in-the-blanks en nog veel meer interactieve oefenvragen, tot een persoonlijkheidtest aan toe. 

Toetsen en rapportages

Diverse soorten toetsvragen, ook met afbeeldingen en video, in te stellen aantal pogingen, slagingspercentage en certificaten op maat.

Of de mogelijkheid om notities te maken, die aan het eind van de cursus automatisch als pdf aan de deelnemer (en/of beheerder) gemaild worden.

Rapportages naar wens, inclusief advies naar aanleiding van gemiddeld minder goed gescoorde vragen.

Samen met Knowdis

Om optimaal gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden op het gebied van e-learning, is Sirius Training & Advies een samenwerking aangegaan met e-learning specialist Knowdis. 

Zij hebben de didactische en technische kennis in huis waarmee kwalitatief sterke cursussen en combinaties met de trainingen van Sirius worden gemaakt. In de leeromgeving van Knowdis kunnen heel flexibel digitale cursussen en modules op maat gemaakt kunnen worden, een ideale aansluiting op het maatwerk van Sirius.