Make a Move

Make a Move is een programma over relaties en seksualiteit voor kwetsbare jongens van 12 t/m 17 jaar.

 

Doel:   

Het doel van Make a Move is het bevorderen van (aspcten van) seksuele gezondheid en het voorkomen van het uitoefenen van seksueel grensoverschrijdend gedrag bij jongens. Het programma kan ingezet worden in instellingen voor jeugd en opvoedhulp, ambulante settingen, onderwijs of jongerenwerk. Make a Move is opgenomen in het overzicht van aanbevolen interventies in het Kwailteitskader "voorkomen van seksueel misbruik bij Jeugdzorg" (commisie Rouvoet, 2013).

Make a Move heeft een positieve insteekl; het realiseren van plezierige relaties en seksuele ervaringen, vrij van dwang, discriminatie en geweld. Het programma is ontwikkeld voor jongens in de Jeugdzogd maar ook goed te gebruiken in andere settings zoals onderwijs en jongerenwerk.

 

Methode:

Make a Move is een programma over relaties en seksualiteit voor kwetsbare jongens  van 12 t/m 17 jaar. In acht wekelijkse sessies gaan jongens samen aan de slag met  thema’s als mannelijkheid, vriendschap, meiden, daten en seksualiteit. Ook is  aandacht voor de leuke en minder leuke kanten van sociale media en groepsdruk. Om  jongens uit te dagen en te motiveren tot actieve deelname kent het programma een  wedstrijdelement.    

 

Omvang:

1 dagdeel per module.

Enkel jongens tussen de 12 en 17 jr.

 

Inzet:

2 trainers

 

Accreditatie:

Op aanvraag.